Hozzávalók:
60 dkg haltej (fagyasztott is lehet), 1 liter passzírozott halászlé alap (készülhet halászlékockából) is, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, fél citrom facsart leve, 1 kiskanál mustár, só, 1 mokkáskanál csípős paprikakrém (csípős Piros Arany vagy Erős Pista)
1. A haltejet – ha kell – kb. 3 centis darabokra (kockákra) vágjuk, a halalaplébe dobjuk, a babérlevéllel fűszerezzük, 4-5 percig főzzük.
2. A tejfölt a borssal, a citrom levével és a mustárral simára dolgozzuk, majd a halléből egy merőkanálnyit belemerünk. Jól elkeverve a levesbe öntjük, 3-4 percig főzzük – és már kész is. Ha kell, utánasózzuk, a paprikakrémmel tüzesítjük.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 462 kcal