Hozzávalók:
35-40 dkg pulykafelsőcombfilé (lehet mellfilé is), 30 dkg vegyes leveszöldség (inkább vékony, mint vastag sárgarépa és petrezselyemgyökér), arasznyi póréhagyma, 1 aprócska (10 dkg) zeller, egy kisebb cikk (15 dkg) kelkáposzta, 1-2 gerezd fokhagyma, kis darabka friss gyömbér, 1 kiskanál egész fekete bors, jó 1 kiskanál só, kb. 4 evőkanál világos szójaszósz, kb. 1 dl édes fehérbor, 1 kis csokor petrezselyem
1. A húst kb. 2 centis kockákra vágjuk, forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre. Ezután leszűrjük, leöblítjük, majd egy fazékba rakjuk. Kb. 1,2 liter hideg vizet öntünk rá, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk. A répát, a gyökeret és a póréhagymát 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, a húshoz adjuk a kisebb kockákra vágott zellerrel és a kb. 2 centis kockákra darabolt kelkáposztával együtt. A fölszeletelt fokhagymát és gyömbért a borssal együtt egy kis gézzacskóba rakjuk, és a fazék füléhez erősítve a levesbe lógatjuk. Megsózzuk, kis lángon kb. 30 percig főzzük.
3. A vége felé a szójaszósszal és a borral ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Jó tudni
– Niigata prefektúra Japánban, a Honsú szigeten, Csúbu régióban fekszik. Fővárosa Niigata.
Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, coconut aminos-sal (kókuszból, a szójaszósz helyettesítésére készült ízesítő) ízesítse.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 210 kcal • fehérje: 30,5 gramm • zsír: 2,6 gramm • szénhidrát: 16,1 gramm • rost: 6,6 gramm • koleszterin: 60 milligramm