Hozzávalók:
1 csomó zsenge sárgarépa, 2 közepes, zsenge karalábé, 4 evőkanál olaj, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott evőkanál ételízesítő por (lehet 2 marhahús- vagy tyúkhúsleveskocka is, 15 dkg készen kapható, bármilyen ízesítésű (gombás, sajos, sonkás) tortellini
1. A zöldségeket meghámozzuk, csinos, vékony kisujjnyi hasábokra vagy kockákra vágjuk, majd egy lábasban, a forró olajon 2-3 perc alatt üvegesre sütjük, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
2. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd kb. 1,2 liter vízzel fölöntjük. A borsot meg az ételízesítőt beleszórjuk, ha felforrt, a tortellinit is belerakjuk, majd kis lángon kb. 12 perc alatt megfőzzük. Ha kell utánasózzuk, és már készen is van. Csak frissen finom.
4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 259 kcal • 6,6 g fehérje • 11,4 g zsír • 32,5 g szénhidrát • 2,6 g rost • 23 mg koleszterin