Korhely halászlé


Hozzávalók:
70 dkg pontyfilé, 1 púpozott kiskanál só, 1,5 liter átpasszírozott halászléalap (receptjét lásd külön, a harcsahalászlé készítésénél), 1,5 evőkanál pirospaprika, 2 babérlevél, 4 púpozott evőkanál tejföl, 1 evőkanál mustár, 2-4 evőkanál citromlé, 0,5 dl zamatos fehérbor, fél kiskanál csípős Piros Arany

1. A pontyot, miután a bőrét lehúztuk, 2-3 milliméterenként sűrűn beirdaljuk, éppen úgy, mintha a bőre rajta lenne.Közben kb. 5 centis darabokra vágjuk. A sóval összekeverjük, letakarjuk, és legkevesebb 2 órán át, de még jobb, ha egész éjszakán át így érleljük.
2. A passzírozott halászléalapot fölforraljuk, a pirospaprikát a tetején összegyűlő zsírba szórjuk. 10 percig főzzük, majd belerakjuk az előre besózott halat. 8 percig főzzük.
3. A tejfölt a mustárral, a citromlével, a borral és a Piros Arannyal simára keverjük. Végül egy jó merőkanálnyit hal nélkül kimerünk a készülő levesből, a tejföllel simára keverjük, majd a leveshez öntjük, 1 percig főzzük.

Jó tanács
– Ha gyerekek is esznek a levesből, a filék kockákra vágásakor tegyük félre azokat a darabokat, amelyekben biztosan nincsen szálka, s a halalaplében külön főzzük meg.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + pácolás + a halászléalap főzése
Egy adag: 471 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.