Halászlé halászosan

Halászlé halászosan
Hozzávalók:
egy kb. 1 kg-os ponty, 1-2 törpeharcsa és keszeg, só, 2 fej vöröshagyma, kb. 1 púpozott evőkanál jóféle pirospaprika, 1 cseresznyepaprika vagy fél kiskanál Erős Pista (lehet csípős Piros Arany is)

1. Az összes halat megtisztítjuk, kizsigereljük. A ponty törzsét, miután fejét és farkát lecsaptuk, jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük és sóval bedörzsöljük. 1 kiló halhúsra kb. 1 csapott evőkanál sót lehet számolni.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy bogrács aljára szórjuk. Erre kerül a ponty feje (természetesen a méregfoga, szemei és többnyire a kopoltyúja nélkül) és farka, valamint az összes apróhal. Most a besózott értékesebb húsú pontypatkók következnek. A pirospaprikával megszórjuk, a cseresznyepaprikát rádobjuk vagy az Erős Pistát hozzáadjuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi a halszeleteket két-három ujjnyira ellepi.
3. Erős tűz fölött fölforraljuk, kezdésképpen 1 kiskanálnyi sót szórunk bele, majd közepesen erős tűz fölött, úgy, hogy leve közepesen erősen forrjon, 35-40 percig főzzük. Ha volt a pontynak teje vagy ikrája, azt az utolsó 10 percben tegyük bele. Megkóstoljuk, utánasózzuk, ha a színét nem érezzük elég piroslónak, még pirospaprikát is szórunk bele.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: kb. 230 kcal
Nehézségi foka: ●●○○○○
ha magunk bontjuk a halat, akkor
Nehézségi foka: ●●●●○○