Hozzávalók:
60-80 dkg csontos marhahús vagy csirkeaprólék, 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér és zeller vegyesen), kis darab kelkáposzta, 1 apró vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, 1 kiskanál egész fekete bors, 15 dkg hántolt köles, 2 evőkanál tejföl, 2 tojássárgája
1. A húsból, a megtisztított zöldségekkel és a fűszerekkel, kb. 1,5 liter vízzel, a hagyományos módon ízes húslevest főzünk, majd leszűrjük.
2. Levét újra a tűzre tesszük, nagy lángon fölforraljuk, a kölest beleszórjuk. Kis lángon, lefödve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
3. Egy levesestálban a tejfölt és a tojássárgáját elhabarjuk, majd a köleses levest kevergetve ráöntjük. A fölszeletelt forró húst és zöldséget külön kínáljuk hozzá. A leves frissen finom igazán, mert ha sokat áll, a köles szinte az összes levét beissza.
4 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 393 kcal