Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba, 5 dkg vaj, fél kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál ételízesítő por, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl
1. A gomba homokos talpát levágjuk, a többit jól megmossuk. Aki nagyon precíz, a gombát meg is hámoz-hatja, de számoljon azzal, hogy ez kapásból 5 perc lemaradást jelent.
2. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk. Közben a gombát tönkjével együtt fölszeleteljük – ha túl nagyok, akkor előtte félbevágjuk. A vajra dobjuk, és közepes lángon 6-8 percig pirítjuk. 8 deci vizet öntünk rá, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítőt beleszórjuk. Ha fölforrt, kis lángra állítjuk, és 6-8 percig főzzük.
3. Egy mély tálban a tojássárgáját meg a tejfölt elkeverjük, a forró gombalevest rámerjük. A tetejére fölaprított petrezselymet is szórhatunk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 260 kcal