Ázsiai stílusú harcsaleves – készült az OnLive© főzőiskola 60. adásában

Ázsiai stílusú harcsaleves
Hozzávalók:
50 dkg harcsacsont (fej, gerinc stb.), 1 kiskanál só vagy ételízesítő por, 30 dkg bőr és szálka nélküli harcsa- vagy afrikai harcsafilé, 2 sárgarépa, arasznyi póréhagyma, 5 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy (ez el is maradhat), 2-4 evőkanál sötét szójaszósz, 1-2 kiskanál halszósz (egzotikus fűszereket árusító boltokban kapható), 1 evőkanál 6%-os fehérborecet, 1 mokkáskanál csiliszósz vagy darált csípős paprika (Erős Pista), 1-3 evőkanál étkezési keményítő (ki milyen sűrűn szereti), 2 tojás

1. A harcsacsontot egy lábasba rakjuk, kb. 1,5 liter vizet ráöntünk. A sót vagy ételízesítőt beleszórjuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon kb. 35 percig főzzük. Ezután leszűrjük, ez lesz a leves alapja.
2. A harcsafilét félkisujjnyi csíkokra vágjuk. A répát és a pórét megtisztítjuk, vékony csíkokra metéljük, a levesalapban 3 percig főzzük. A halat és a fölcsíkozott bambuszrügyet hozzáadjuk, 3 percig főzzük.
3. A szójaszószt a halszósszal, a borecettel, a csiliszósszal, a keményítővel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük, ízesítjük. Végül utánasózzuk, a tűzről lehúzzuk, és a felvert tojást kevergetve belecsurgatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Egy adag: 147 kcal • fehérje: 18,9 gramm • zsír: 4,3 gramm • szénhidrát: 7,6 gramm • rost: 2,8 gramm • koleszterin: 160 milligramm
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.