Hozzávalók
a tésztához:
1,25 dkg élesztő, 1,75 dl langyos víz, 25 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál só, 3 evőkanál olaj (lehet olíva is)
a tészta nyújtásához:
finomliszt
a tepsi kikenéséhez:
1 evőkanál olaj
a tetejére:
20-25 dkg főtt füstölt húsos császárszalonna (lehet főtt füstölt csülök vagy tarja is), 2 közepes nagyságú vöröshagyma, 3-4 evőkanál olaj, 1 doboz Bonduelle Piedone paradicsomos bab, 10 dkg Szarvasi pizza mozzarella sajt
1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, és 1 evőkanál finomlisztet belekeverve kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután egy tálban a többi liszttel, a sóval és 2 evőkanál olajjal tésztát dagasztunk belőle. Akkor jó, ha inkább lágy, mint kemény tészta lesz belőle, amelyik elválik az edény falától. Egy kevés olajjal lekenjük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 35 percen át.
2. A császárszalonnát 1,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd nem túl vékonyan fölszeleteljük, szétszedegetjük. Egy közepesen nagy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, és a hagymát közepes lángon kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Nem kell, hogy a hagyma színesre süljön, inkább puhuljon roppanósra. A szalonnát (főtt füstölt húst) rádobjuk, és kevergetve néhány percig együtt pirítjuk tovább. A paradicsomos babot ráöntjük, éppen csak összekeverjük.
3. A megkelt tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 3 milliméter vastagságúra, nagytepsi méretűre nyújtjuk, majd a kiolajozott tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk, a hagymás paradicsomos babot egyenletesen elterítjük rajta.
4. A reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 ºC; légkeveréses sütőben 200 ºC) 10-12 percig sütjük.
4 nagy szelet
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy szelet: 615 kcal • fehérje: 20,7 gramm • zsír: 30,4 gramm • szénhidrát: 64,3 gramm • rost: 5,7 gramm • koleszterin: 55 milligramm
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.