Zelleres, majonézes szőlősaláta

Zelleres, majonézes szőlősaláta
Hozzávalók:
50 dkg nagy szemű fehér szőlő, 1 szép zellergumó (25 dkg), 2 sárgarépa (25 dkg), 1 citrom leve, 1 evőkanál szezámmag, 2 dl natúr joghurt, 3 evőkanál majonéz, 1 mokkáskanál só, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 púpozott kiskanál mustár, fél csokor kapor

1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd a szemeket kettévágjuk, magjaikat kiszedjük (egyszerűbb, ha mag nélküli szőlőt veszünk hozzá), majd egy tálba szórjuk.
A zellert meg a sárgarépát megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak.
2. A szezámmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A lecsöpögtetett joghurtot a majonézzel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral ízesítjük, a fölaprított kaporral fűszerezzük. Végül a szőlőt, a zöldségeket meg a szezámmagot is beleforgatjuk.

Jó tanács
– A zellert szárzellerrel vagy édesköménnyel is helyettesíthetjük.
– A szezámmagot napraforgómaggal, a joghurtot tejföllel helyettesíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 340 kcal • fehérje: 5,9 gramm • zsír: 19,3 gramm • szénhidrát: 35,4 gramm • rost: 7,1 gramm • koleszterin: 20 milligramm