Hozzávalók:
1-1 kisebb csomó újhagyma és hónapos (piros) retek, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 10 dkg gépsonka, 10 főtt fürjtojás (lehet füstölt is), 3 evőkanál 6%-os fehérborecet, 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj (lehet a füstölt fürjtojás olaja is), fél citrom, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 nagyobb csemegeuborka, késhegynyi őrölt fehér bors és porcukor
1. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát és a retket vékony karikákra, a kicsumázott paradicsomot meg a paprikát egycentis kockákra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra metéljük, a fürjtojásokat félbevágjuk.
2. Mindezeket tálba tesszük, ha kell, kissé megsózzuk, a borecettel, az olajjal és a citrom levével meglocsoljuk. A finomra aprított petrezselyemmel és csemegeuborkával összekeverjük, végül gondolatnyi fehér borssal meg cukorral ízesítjük.
3. Aki szereti, apróra vágott lilahagymával vagy metélőhagymával is gazdagíthatja. Letakarva, 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen.
Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, porított nyírfacukorral ízesítse.
– Letakarva hűtőszekrényben 3 napig eláll.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 795 kJ/190 kcal • 11,8 g fehérje • 12,6 g zsír • 7,3 g szénhidrát • 2,7 g rost • 217 mg koleszterin