Hozzávalók:
60 dkg póréhagyma, 2 mokkáskanál só, 2 mokkáskanál kristálycukor, 40 dkg főtt füstölt pulykafelsőcomb (csont nélkül), 3 evőkanál balzsamecet vagy vörösborecet, fél citrom leve, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 9 evőkanál olaj
1. A póréhagymát megtisztítjuk, kissé ferdén fölszeleteljük, szétszedegetjük. A fele sóval és cukorral egy kis lábasban vizet forralunk, a pórét beleszórjuk, majd amint a víz újra forrni kezd – ez kb. 1 perc –, leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A füstölt pulykacombot, miután bőrét lefejtettük, kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, majd csinos kis csíkokra vágjuk.
2. A maradék sót és cukrot a balzsamecetben, egy pohárban kiskanállal kevergetve feloldjuk. A citrom levét belefacsarjuk, megborsozzuk, majd apránként beledolgozzuk az olajat is. Végül a hússal majd a póréval összeforgatjuk, és letakarva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy íze összeérjen.
Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal és mézzel – még jobb ha steviával – készítse.
4 főre
Elkészítési idő: 25 perc + érlelés
Egy adag: 520 kcal