Orosz hússaláta – készült az OnLive© főzőiskola 48. adásában


Hozzávalók:
40 dkg sertéssült (maradék is lehet), 20 dkg füstölt sonka (főtt füstölt marhanyelv is lehet), 20 dkg sonka, 5-6 főtt tojás, 35 dkg kisebb főtt burgonya, 2-3 alma, 25 dkg ecetes uborka,
a mártáshoz:
2 tojássárgája, 1 kiskanál só, 1 púpozott evőkanál mustár, 1,5 evőkanál citromlé, 4 dl napraforgóolaj, 1 közepes doboz (450 gramm) tejföl, 2 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyem, 1-2 evőkanál Worchester szósz

1. Először a mártást készítjük el. Ehhez a tojássárgáját tálba rakjuk, megsózzuk, a mustárral és a citromlével ízesítjük, majd habverővel folyamatosan keverve apránként beledolgozzuk az olajat. Ezt majonézt a tejföllel mártás sűrűségűre higítjuk. A porcukorral, a borssal és az uborkalével (fehérorral) ízesítjük.
2. A sertéssültet és a kétféle sonkát vékony kis csíkokra vágjuk, a mártásba forgatjuk. A főtt tojást vékony csíkokra vágjuk, ezt tojásszeletelővel a legkönnyebb: először fölkarikázzuk, majd a tojást 90 fokkal elfordítva újra fölszeleteljük, így lesznek csíkok belőle. A főtt burgonyát, a meghámozott almát és az uborkát szintén kis, vékony csíkokra vágjuk, az előzőekhez keverjük. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, az ízét Worchester szósszal megbolondítjuk, ha kell utánaízesítjük.

10-12 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 705 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.