Olajbogyós, juhsajtos hagymasaláta

Olajbogyós, juhsajtos hagymasaláta
Hozzávalók:
6 közepes lilahagyma (kb. 50 dkg), fél csokor metélőhagyma, 6 evőkanál olívaolaj, 1 nagy citrom leve, 2 evőkanál kapribogyó, 4 evőkanál kimagozott olajbogyó
(lehet paprikával töltött is),15 dkg juhsajt, 2 főtt tojás, fél mokkáskanál őrölt fekete bors

1. A lilahagymát megtiszítjuk, karikákra vágjuk és gyűrűire szedjük. A fölaprított metélőhagymát meg az olívaolajat hozzáadjuk, a citrom kifacsart levét rászűrjük, és jól letakarva, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Másnap a kapribogyót meg a félbevágott olajbogyót hozzáadjuk. A juhsajtot egycentis kockákra vágjuk, és a cikkekre szelt főtt tojással az előzőekhez keverjük. Megborsozzuk, végül ha kell, utánasózzuk.

Jó tanács
– Ha igazi különlegességet akarunk készíteni, a főtt tojásokat 10 főtt fürjtojással (lehetnek füstöltek is) helyettesíthetjük, amiket elég csak félbevágni.
– Póréhagymából ugyanígy készíthetjük; esetleg fele-fele arányban keverjük a lilahagymával.
– Aki paleo életmódot folytat, ne feledje, hogy a juhsajt csak alkalmanként, kompromisszumként illeszthető a peleo étrendbe.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + érlelés
Egy adag: 356 kcal • 12,3 g fehérje • 28,8 g zsír • 11,9 g szénhidrát • 2,1 g rost • 164 mg koleszterin