Napraforgómagos karalábésaláta

Napraforgómagos karalábésaláta
Hozzávalók:
2 csokor petrezselyem, 2 kis pohár (2×150 gramm) natúr joghurt vagy tejföl, fél-fél kiskanál citromlé és só, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2-3 zsenge karalábé, 1 kis csomó zsenge sárgarépa, 2 kisebb piros húsú alma, 4-5 evőkanál hántolt napraforgómag

1. A petrezselymet fölaprítjuk, majd a joghurtban merülő mixerrel jól eldolgozzuk, de nem kell teljesen pürésíteni! A citromlével ízesítjük, megsózzuk, az olajat és a borsot belekeverjük.
2. A karalábét és a sárgarépát megtisztítjuk, majd a kicsumázott almával együtt vékony, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, a joghurtos öntetbe forgatjuk, végül a zsiradék nélkül (szárazon) megpirított napraforgómagot rászórjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 224 kcal • fehérje: 7,9 gramm • zsír: 13,8 gramm • szénhidrát: 16,7 gramm • rost: 4,3 gramm • koleszterin: 9 milligramm