Hozzávalók:
50 dkg zsenge zellergumó, 8 dkg finomliszt, 3 tojás, 12 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, 3 dl víz, 2 evőkanál porcukor, 1 kiskanál só, 3 evőkanál 10%-os ételecet, 1 evőkanál olívaolaj, 2 közepes vöröshagyma
1. A zellert megtisztítjuk, 3 milliméter vastagságú szeletekre vágjuk, majd lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk (sózni nem kell, mert akkor levet enged, burka leválik).
2. Bő, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. A vízben a porcukrot, a sót, az ecetet meg az olajat kevergetve föloldjuk.
4. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, és enyhén besózva 10 percre félretesszük. Ezután kinyomkodjuk, és a rántott zellerrel együtt a salátalébe rétegezzük. Letakarva 2-3 órán át érleljük.
Jó tanács
– Ha nem elég zsenge a zeller, akkor húslevesben vagy ételízesítős vízben főzzük néhány percig, lecsöpögtetve csak ezután bundázzuk.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc + érlelés
Egy adag: 360 kcal