Hozzávalók:
40 dkg burgonya, só, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg karfiol, 25 dkg fagyasztott kukorica, 20 dkg ecetes paprika, 2,5 dl majonéz, 2,5 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál főzőtejszín, 1-2 evőkanál fehérbor, 1 citrom, 1 evőkanál porcukor, fél mokkáskanál Cayenne bors (csípős pirospaprika is lehet)
1. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk. Az egycentis kockákra vágott répát, a borsót és a rózsáira bontott karfiolt ugyancsak megfőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
2. A kukoricát szobahőmérsékleten fölengedjük. Az ecetes paprikát lecsöpögtetjük, kicsumázzuk, húsát a többi zöldséghez hasonló darabokra vágjuk.
3. A majonézt a mustárral, a tejszínnel és a borral simára
keverjük. Citromlével és porcukorral kellemesen pikánsra
ízesítjük, végül a Cayenne borssal fűszerezzük. Az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Rövid időre letakarva behűtjük, hogy ízei összeérjenek.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 695 kcal