Majonézes zöldborsósaláta

Majonézes zöldborsósaláta
Hozzávalók:
60 dkg fagyasztott zöldborsó (frissen fejtett is lehet), 1-1 kiskanál só és kristálycukor, 8 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál mustár, fél citrom leve, 1 evőkanál porcukor

1. A borsót enyhén sózott, cukorral ízesített vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk.
2. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a mustárral, a citrom levével meg a porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. A puha borsót belekeverjük.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 456 kcal • 11,3 g fehérje • 32,9 g zsír • 28,5 g szénhidrát • 12,0 g rost • 45 mg koleszterin