Hozzávalók:
60 dkg pácolt hering (ecetes-hagymás hering),1 nagy héjában főtt burgonya (15 dkg), 1 alma (15 dkg), 1 ecetes uborka (10 dkg), 4 főtt tojás, 10 evőkanál majonéz (a fele tejföl is lehet), fél mokkáskanál só, késhegynyi őrölt fekete bors, fél citrom leve, 1 kiskanál porcukor, 1 evőkanál hagyma a hering páclevéből
1. A hering bőrét lehúzzuk, majd a halat csinos kis csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és vékony csíkokra metéljük, akárcsak az almát, az uborkát meg a főtt tojást.
2. A majonézt megsózzuk, megborsozzuk, a citrom levével meg a porcukorral ízesítjük, majd az apróra vágott hagymát hozzáadjuk, a heringet, a burgonyát, az almát, az uborkát és a tojást beleforgatjuk.
4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 572 kcal • 37,5 g fehérje • 42,0 g zsír • 11,0 g szénhidrát • 1,5 g rost • 371 mg koleszterin