Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba, 4 evőkanál olaj, 1-1 mokkáskanál só és őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyem, 6 evőkanál majonéz, 3-4 evőkanál tejföl, 1 kiskanál citromlé, 1 csapott evőkanál porcukor, 1 púpozott kiskanál mustár esetleg néhány tárkonylevél
1. A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, és az olajon, kevergetve megpirítjuk (aki a kalóriákra nagyon ügyel, a gombát az ecetes változathoz hasonlóan vízben is megfőzheti, ez adagonként kb. 90 kalóriával kevesebb). A tűzről levéve megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd megvárjuk, amíg
kihűl.
2. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a gombát beleforgatjuk. Ha kell, utánasózzuk, megborsozzuk, citromlével, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük. Az ínyencek fölaprított tárkonylevéllel és tárkonyecettel is ízesíthetik. Letakarva, hűtőszekrényben néhány órán át érleljük.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 395 kcal • 8,7 g fehérje • 35,5 g zsír • 10,1 g szénhidrát • 3,1 g rost • 38 mg koleszterin