Hozzávalók:
10 főtt tojás, 2 közepes (15 dkg) vöröshagyma, 6 evőkanál olaj, 1 kis csokor petrezselyem, só, őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
fél fej saláta
1. A főtt tojást meghámozzuk, és cikkekre váguk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan félfőre, azaz félkarikákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon 6-8 perc alatt üvegesre sütjük rajta. Fontos, hogy ne dolgozzunk nagy lángon, a hagymának legyen ideje megpuhulnia. Az utolsó percben hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet is. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat egy tálba rakjuk, a kihűlt hagymás, petrezselymes olajjal óvatosan összeforgatjuk, közben kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. A salátát leveleire szedve megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárogatjuk, tányérra rakjuk, és a tojást ráhalmozzuk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 323 kcal • fehérje: 14,8 gramm • zsír: 27,1 gramm • szénhidrát: 4,4 gramm • rost: 1,8 gramm • koleszterin: 450 milligramm