Kínai kel paprikás öntettel

Kínai kel paprikás öntettel
Hozzávalók:
80 dkg kínai kel, 1 csapott kiskanál só, 2 húsos tévépaprika (piros húsú paprika is lehet), 1 evőkanál paradicsompüré (sűrített paradicsom), 1 kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 dl kukoricacsíra-olaj, 1 citrom leve

1. A kínai kelt megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd ujjnyi széles csíkokra metéljük. Besózzuk, 15 percre félretesszük.
2. A paprikát kicsumázzuk, földaraboljuk, és a paradicsompürével, merülőmixerrel pépesítjük. A megtisztított hagymát belereszeljük, a présen áttört fokhagymát hozzáadjuk, megborsozzuk, és apránként az olajat is beledolgozzuk. A citromlevet belefacsarjuk, végül a kínai kelre öntjük, összeforgatjuk.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 302 kcal