Fejes saláta tökmaggal

Fejes saláta tökmaggal

Hozzávalók:
1 nagy fejes saláta, 2 evőkanál 10 %-os ecet, 1 evőkanál citromlé, fél mokkáskanál só, 1 evőkanál porcukor, 1 csokor petrezselyem, 5 evőkanál tökmagolaj, 5 dkg tisztított tökmag

1. A salátát félbevágva kitorzsázzuk, leveleire szedjük vagy negyedekbe vágjuk, megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, kisebb darabokra tépkedjük és egy salátástálba szórjuk.
2. Az ecetből, a citromléből egy kevés vízzel, a sóval meg a cukorral ízesítve salátalevet keverünk. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és a tökmagolajat apránként belecsorgatjuk. 1-2 evőkanál reszelt sajttal vagy 1 reszelt főtt tojással is gazdagíthatjuk.
3. A tökmagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. Amikor kihűlt, a salátával összeforgatjuk. Az öntetet csak tálaláskor locsoljuk rá.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 232 kcal