Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta, 15 dkg főtt, füstölt tarja, 2 lilahagyma, 2-3 hónapos retek, fél kígyóuborka (15 dkg), fél-fél csokor metélőhagyma és zellerzöld, 1 kiskanál porcukor, 1 kiskanál 5%-os tárkonyos ételecet, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1. A savanyú káposztát három-négy vágással rövidebbre aprítjuk. A főtt füstölt tarját egycentis kockákra vágjuk. A lilahagymát meg a retket megtisztítjuk. Az előbbit vékonyan fölszeleteljük és gyűrűire szedjük. A retket félkarikákra vágjuk, vagyis kettéhasítjuk és fölszeleteljük. Az uborkát ugyanúgy vágjuk fel, mint a retket.
2. A metélőhagymát és a zellerzöldet finomra vágjuk. A porcukrot, az ecetet meg a sót 1,5 deci vízben kevergetve feloldjuk, beletesszük a borsot. Végül az előkészített nyersanyagokat beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben 1-2 órán át érleljük.
Jó tanács
– Lilahagyma helyett újhagymát vagy pórét, metélőhagyma helyett petrezselymet is használhatunk hozzá.
– Tarja helyett más főtt-füstölt hússal is
finom.
– Aki paleo életmódot folytat, a követelményeknek megfelelő sonkával készítse, mézzel vagy steviával ízesítse.
– Letakarva hűtőszekrényben 3-4 napig eláll.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 795 kJ/190 kcal • 8,8 g fehérje • 9,1 g zsír • 14,2 g szénhidrát • 3,4 g rost • 30 mg koleszterin
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.