Hozzávalók :
70-80 dkg paradicsom, 1 kisebb vöröshagyma, fél csokor petrezselyem, 3 dl víz, 2 csapott evőkanál porcukor, 1 evőkanál 10%-os ételecet, fél mokkáskanál só
1. A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd zöld szárukat kiskéssel kivágjuk. Ezután a szemeket kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát és a megmosott, lecsöpögtetett petrezselymet finomra vágjuk.
2. A hideg vízben a porcukrot, az ecetet meg a sót addig kevergetjük, amíg teljesen föl nem oldódik benne. A hagymát és a petrezselymet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a paradicsomot is.
Jó tanács
– A salátalevet ecet helyett 2 evőkanálnyi citromlével is ízesíthetjük, így íze kellemesebb lesz.
– Aki paleo életmódot folytat, porított nyírfacukorral édesítse.
– Letakarva hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 368 kJ/88 kcal • 2,0 g fehérje • 0,3 g zsír • 19,1 g szénhidrát • 2,9 g rost • 0 mg koleszterin