Ecetes paprikasaláta

Ecetes paprikasaláta
Hozzávalók:
1 kg húsos zöldpaprika, 0,5 dl 10%-os ételecet, 1 csapott evőkanál só, 3 evőkanál porcukor, 3 dl víz

1. A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk. Ez történhet úgy, hogy a szárát megfogva a csőbe nyomjuk, majd kihúzzuk. A másik megoldás, ha kiskéssel kanyarítjuk ki belőle.
2. Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk.
3. Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A paprikát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. Így hagyjuk kihűlni.

Jó tanács
– Az ecetes levet néhány szem fekete borssal vagy borskeverékkel (így aromásabb), mustármaggal és 1-2 babérlevéllel is fűszerezhetjük.
– A csípős ízeket kedvelők 1-2 cső erős paprikát is beleszeletelhetnek.
– Aki paleo életmódot folytat, porított nyírfacukorral édesítse.
– Letakarva hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + amíg kihűl
Egy adag: 109 kcal • 3,0 g fehérje • 0,7 g zsír • 22,5 g szénhidrát • 2,2 g rost • 0,0 mg koleszterin