Ecetes, hagymás gombasaláta

Ecetes, hagymás gombasaláta
Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba, só, 2 evőkanál citromlé, 2 kis vöröshagyma, 0,5 dl 10%-os ételecet, 2 evőkanál porcukor, csipet só, csipet őrölt fekete bors

1. A gombát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és enyhén sós, citromos, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük.
2. Ezalatt a megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, majd a gombához keverjük. Épp csak egyet forralunk rajta, majd leszűrve hűlni hagyjuk.
3. Az öntethez az ecetet és a porcukrot 2 deci vízben kiskanállal kevergetve föloldjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a hagymás gombára öntjük.
Letakarva hűtőszekrényben érleljük néhány órán át.
4. Aki szereti, fölaprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával is fűszerezheti.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, porított nyírfacukorral édesítse.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + érlelés
Egy adag: 170 kcal