Hozzávalók:
20 dkg fagyasztott rákhús (konzerv is lehet), 2 dl fehérbor, 1 evőkanál konyak, 1 kis citrom leve, fél mokkáskanál só,
késhegynyi őrölt fehér bors, 1 kisebb csokor kapor, 2-3 evőkanál olívaolaj, 20-20 dkg sárga- és görögdinnye
néhány salátalevél
1. A rákot szobahőmérsékleten fölengedjük, majd lecsöpögtetjük, és a bort meg a konyakot ráöntjük.
2. A citrom kifacsart levét rászűrjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük, az olívaolajjal ízesítjük. Néhány órán át így pácoljuk.
3. A kétféle dinnye húsát karalábévájóval kifúrjuk, végül a kissé lecsöpögtetett rákkal összekeverjük. Salátalevéllel díszítve tálaljuk.
Jó tanács
– Az egyik fajta dinnye helyett leszemezett, kimagozott szőlő is kerülhet bele.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Egy adag:145 kcal