Hozzávalók:
7-8 dkg dióbél, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál lenmagolaj, 3 evőkanál almaecet, 1 kiskanál méz, só, őrölt fekete bors, 40 dkg bőr nélküli sült csirkemellfilé, 2 zöldalma (kb.45 dkg), 5-6 dkg aszalt vörösáfonya, 2 ág halványzeller, 1 apró lilahagyma fele
1. A diót egy teflonserpenyőben világosbarnára, illatosra pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk.
2. A kétféle olajat az almaecettel, a mézzel, és 2 evőkanál vízzel kikeverjük-felverjük, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Legegyszerűbb, ha az öntethez valókat egy kis befőttesüvegbe töljük, lezárjuk, és alaposan összerázzuk, ennél nem lehet jobban és gyorsabban összekeverni.
3. A sült csirkemellet félkisujjnyi csíkokra vágjuk, elosztva 4 tányérra halmozzuk.
4. Az almát meghámozzuk és félcentis kockákra vágjuk. Az áfonyát durvára aprítjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, félcenti vastagon fölszeleteljük, a lilahagymát finomra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat összeforgatjuk, a csirkére szórjuk. Először az olajos öntettel locsoljuk meg, azután rászórjuk a pirított diót is.
Megjegyzés
– Ezt a receptet Martha leginkább az egészséges életmód követőinek és fitneszezőknek ajánlja.
4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 473 kcal • fehérje: 29,3 gramm • zsír: 22,7 gramm • szénhidrát: 36,3 gramm • rost: 3,7 gramm • koleszterin: 60 milligramm