Currys tojássaláta


Currys tojássaláta
Hozzávalók:
8 főtt tojás 
2 héjában főtt burgonya, arasznyi kígyóuborka, 
1 közepes fej lilahagyma, 
1 piros húsú kaliforniai vagy kápiapaprika
az öntethez
:
7-8 evőkanál majonéz, 
1 kis pohár (150 gramm) natúr joghurt vagy tejföl, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, 1-2 mokkáskanál citromlé, 
1 evőkanál currypor, kis csokor petrezselyem

1. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a curryport és a finomra vágott petrezselymet.
2. A kicsumázott paprikát félbevágva fölszeleteljük, akárcsak a kígyóuborkát és a hagymát. Az előkészített öntetbe keverjük.
3. A burgonyát is félkarikákra, a főtt tojást karikákra vágjuk, az előzőekhez adjuk, összeforgatjuk és már tálalhatjuk is.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 385 kcal • fehérje: 30,6 gramm • zsír: 15,8 gramm • szénhidrát: 30,0 gramm • rost: 10,3 gramm • koleszterin: 134 milligramm
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.