Hozzávalók:
30 dkg nem túl puha birsalmabefőtt, 30 dkg főtt füstölt
pulykafelsőcomb (csont nélkül), 1 csomó újhagyma, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál mustár, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, pár csepp citromlé, só
1. A birsbefőtt levéből 1,5 decit a tűzre teszünk, és nagy lángon kb. 10 percig forraljuk, ezalatt egyharmadára (0,5 decire) beforr. Leszűrve hűlni hagyjuk.
2. A füstölt húst a bőre nélkül 1-1,5 centis kockákra vágjuk, a megtisztított újhagymát fölkarikázzuk, a lecsöpögtetett birset a húshoz hasonlóan földaraboljuk.
3. A majonézt a tejföllel, a mustárral és a sűrűre főzött, de már hideg befőttlével simára keverjük. Kissé megborsozzuk, citromlével ízesítjük, ha kell, utánasózzuk.
Az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk, végül a salátát tálalásig letakarva behűtjük, hogy íze egy kicsit összeérjen.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 695 kcal