Almás, krémsajtos szárzellersaláta

Almás, krémsajtos szárzellersaláta
Hozzávalók:
1 halvány- vagy szárzeller (kb. 50 dkg), só, 3 közepes nagyságú piros alma, fél citrom leve, 6 dkg nagy szemű mogyoró, 1 doboz natúr krémsajt (10 dkg), 3-3 evőkanál majonéz és tejföl, késhegynyi őrölt fekete bors

1. A zellert megtisztítjuk, levélnyeleire bontjuk, enyhén sózott, gyöngyöző forrású vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Amikor kihűlt, egycentis darabokra vágjuk.
2. A megmosott almákat elnegyedeljük, magházukat kimetsszük, majd a cikkeket vékonyan fölszeleteljük. A citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A mogyorót durvára vágjuk.
3. A krémsajtot a majonézzel meg a tejföllel simára dolgozzuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 275 kcal