Velencei halpástétom

Velencei halpástétom
Hozzávalók:
50 dkg szálka és bőr nélküli tőkehalfilé, 3 dl ételízesítős víz (eredetileg csontleves vagy halalaplé), pár csepp ételecet, 4-5 evőkanál finom (extraszűz) olívaolaj, 4-5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, só
a tálaláshoz:
4 vékony szelet kenyér (szendvicskenyér)

1. A halfilét megmossuk, leszárogatjuk. Az ételízesítős vizet serpenyőben fölforraljuk, az ecettel ízesítjük, a halfilét 5-6 perc alatt megpároljuk benne. Hűlni hagyjuk.
2. A puha halat lecsöpögtetjük, merülőmixerrel pépesre keverjük, majd az olívaolajat is beledolgozzuk. A pépesre tört fokhagymával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, csipetnyit megsózzuk.
3. A kenyérszeleteket világosra pirítjuk, azon melegében pogácsaszaggatóval csinos kis korongokat szúrunk ki belőle, és tányérra rakjuk. A halpástétomot kiskanállal formálva rápúpozzuk, és azonnal tálaljuk. Kis pohárka száraz fehérbort is kínálhatunk hozzá.

Jó tanács
– A halpástétomot őrölt borssal (fehér, fekete vagy borskeverék egyaránt lehet), és fél citrom kifacsart levével is ízesíthetjük.
– Aki paleo életmódot folytat, paleo kenyérrel tálalja vagy sült zöldségszeletekre kenje a halpástétomot.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Egy adag: 335 kcal