Hozzávalók:
1 kg sárgadinnye, 16 vékony szelet nyers füstölt sonka
1. A dinnyét jól megmossuk, leszárogatjuk, félbevágjuk, majd miután magjait kikapartuk, letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hisz akkor a legfinomabb, ha kellően be van hűtve.
2. Ezután 16 vékony cikkre (szeletre) vágjuk, héját mindegyikről levágjuk. Minden dinnyecikket 1-1 szelet sonkával körbetekerünk, és már kész is ez az
igazán üdítő előétel.
Jó tanács
– Nagyon könnyen elkészíthető, épp ezért ne tároljuk a hűtőben, mindig frissen adjuk az asztalra.
4 főre
Elkészítési idő: 10 per + hűtés
Egy adag: 186 kcal • 13,3 g fehérje • 3,8 g zsír • 24,0 g szénhidrát • 1,6 g rost • 49 mg koleszterin