Sajttekercs

Sajttekercs
Hozzávalók:
20 dkg ömlesztett kolbászos sajt (lehet szalámis is), 5 dkg vaj, fél kiskanál csípős Piros Arany, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg juhtúró, 1 evőkanál tejföl vagy 5 dkg vaj attól függően, mennyire száraz a túró, 1 kis csokor metélőhagyma (lehet újhagyma zöldje is), 5 dkg gyulai kolbász vagy sonka (lehet szalámi is), 8 nagy, vékony szelet trappista sajt (kb. 20 dkg), 8 szelet gépsonka (kb. 16 dkg)

1. A kolbászos sajtot a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal), a paprikakrémmel és az apróra elkapart fokhagymával összedolgozzuk.
2. A juhtúrót ha kell, szőrszitán áttörjük és a tejföllel vagy a vajjal, a finomra aprított metélőhagymával meg az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverjük. Előfordulhat, hogy a juhtúró lágy, nem olyan száraz mint a tehéntúró. Ebben az esetben nem tejföllel kell lágyítani, hanem éppen ellenkezőleg, 5 deka vajat kell hozzákeverni hogy keményítsük.
3. Egy asztalra kiterítünk egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítunk. Felénk eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakjuk, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeletek a sonka mögé kerülnek.
4. A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a juhtúrós keveréket egyenletesen rásimítjuk. A fólia és a folpack segítségével szorosan feltekerjük, így a sonkás rész pont a sajttekercs közepére kerül. Két végét ellentétes irányban megtekerjük. Hűtőszekrényben dermesztjük pár órán át, végül forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó tudni!
Letakarva, hűtőszekrényben 1 hétig is eláll, ha minden hozzávalója friss volt.

kb. 30 szelet
Elkészítési idő: 30 perc + dermesztés
3 szelet: 282 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.