Rebarbarareggeli

Rebarbarareggeli
Hozzávalók:
25 dkg rebarbara, 2 evőkanál kristálycukor (barna cukor is lehet), 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanál étkezési keményítő, 25-30 dkg eper, 2 evőkanál méz

1. A rebarbarát külső hátyájától megtisztítjuk, ezután kb. 1 cenit hosszúságú darabokra vágjuk. Egy lábosba szórjuk, 4 deci vizet öntünk rá, a cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
2. Felforraljuk, és lefedve kb. 10 percig főzzük. Akkor jó, ha habverővel keverve szálaira esik, szétfő. A keményítőt egy kevés hideg vízben simara keverjük, a rebarbarához adjuk, és 1-2 percig forraljuk.
3. A tűzről levesszük, ha már csak langyos, az epret és a mézet is hozzáadjuk.

3-4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 128 kcal