Hozzávalók
60 dkg kicsontozott, fagyasztott vékonyabb őzkaraj vagy vastagabb szűzpecsenye (bélszín), 2 evőkanál mustár, 1 púpozott kiskanál őrölt feketebors, 10 dkg parmezánsajt, 1 nagyobb citrom leve, kb. fél kiskanál só, 6 evőkanál olívaolaj
1. A karajt fölengedjük, vékony hártyáját lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. Ezután a mustárral meg a fele borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, és újra lefagyasztjuk, de már nem kőkeményre, csak hogy szeletelni lehessen.
2. A sajtot lereszeljük, sőt késsel még tovább is aprítjuk, hogy olyan legyen, minthe finomra vágtuk volna.
3. A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyan fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel) és azonnal tálra rakjuk. Citromlevet csöpögtetünk rá, kissé megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk.
4. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá.
Jó tanács
– A szarvas vastagabb szűzpecsenyéjéből (bélszínjéből) illetve vékonyabb karajából ugyanígy készítjük.
– Aki paleo életmódot folytat, paleo kenyérrel tálalja.
6 főre
Elkészítési idő: 25 perc + fagyasztás
Egy adag: 410 kcal