Lazacrózsa – készült az OnLive© főzőiskola 50. adásában


Lazacrózsa
Hozzávalók
40 dkg szeletelt füstölt lazac (24 szelet, 12 “rózsa”)
a díszítéshez:
1 kígyóuborka, kis csokor kapor, salátalevél (pl. lollo rosso, radicchio stb.), paradicsom, citrom (lehet zöld citrom is)
a tálaláshoz:
szendvicskenyér (toast kenyér)

1. A lazacszeletekből kettőt egymás mellé fektetünk. A kaprot, melyből 2-3 levélkét félreteszünk a díszítéshez, fölaprítjuk, majd az egymásra fektetett lazacszeletek hullámosabb hosszanti szélét kb. fél centi vastagon belemártjuk. Ezután óvatosan föltekerjük, felállítjuk, a tekeréseket egy kicsit visszahajtjuk úgy, hogy szép rózsa formája legyen.
3. Az uborka héját hámozó-késsel vékonyan lehántjuk. A 2-3 centi széles héjból adagonként 3 vékony csíkot – ezekből lesz a rózsacsokor szára –, és 6 levelet vágunk ki. A szárakat szépen tányérra fektetjük, a levélkéket mellé illesztjük, a lazacrózsákat – tányéronként hármat-hármat – a szárak végére állítjuk. A rózsák alját salátacsokrétával, paradicsommal, citrommal és kaporlevéllel díszítjük.
Friss pirítós illik hozzá.

Jó tanács
– Készíthetünk mellé mustármártást is. Ehhez 4 evőkanál mustárt 4 evőkanál mézzel összekeverünk, és ezt kínáljuk külön a lazachoz.
A lazacrózsákat tálalhatjuk úgy is, hogy francia salátát, halsalátát vagy ráksalátát simítunk egy szép, kerek, lapos tálra, és a rózsákkal körberakjuk, földíszítjük és friss pirítóst kínálunk hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 219 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.