Kaviár

Kaviár
Hozzávalók:
10 dkg kaviár (piros, fekete vagy szürke, kisebb vagy nagyobb szemű) a tálaláshoz: 1 közepes vöröshagyma (ez el is maradhat), 5 dkg vaj, 2 citrom, 8-12 vékony szelet kenyér

1. A kaviárt, bármilyen színű vagy nagyságú is legyen, mindenképpen üvegtálkába rakjuk, és tálalásig behűtjük.
2. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk, még jobb, ha reszeljük. A vajat fölszeleteljük vagy karalábévájóval kifúrjuk. A citromot cikkekre vágjuk. A kaviárt jégre állítva adjuk asztalra, és a vajat is a jégre rakosgatjuk. A hagymát meg a citromot külön tányérkán tálaljuk hozzá.
3. Általában úgy szokás enni, hogy a pirítós egy részét egy kevés vajjal megkenjük, kaviárt rakunk rá. Erre ízlés szerint vöröshagymát szórunk (ez eredetileg nem kell rá, ez egy új, amerikai szokás), citromlevet csepegtetünk és leharapjuk. Ugyanígy, apránként folytatjuk a falatozást. Tálaláskor arról se feledkezzünk meg, hogy a kaviárhoz jéghideg vodka is jár.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 367 kcal • 14,0 g fehérje • 15,3 g zsír • 43,1 g szénhidrát • 1,1 g rost • 144 mg koleszterin