Hússalátával töltött paradicsom

Hússalátával töltött paradicsom
Hozzávalók:
8 közepes nagyságú kemény, de érett paradicsom,
só, őrölt fekete bors
a hússalátához:
30 dkg sertéssült vagy gépsonka (vegyesen is lehet),
15 dkg főtt burgonya, 1 kis alma, 1 kis ecetes uborka, 2 főtt tojás, néhány salátalevél, 8 evőkanál majonéz, fél kiskanál mustár, 1 kiskanál porcukor, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, csipet só, fél citrom leve, fél csokor petrezselyem

1. A paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük, majd a tetejükből egy kb. ujjnyi vastag szeletet levágunk. Ez lesz a „kalapjuk”. Miután a szemek belsejét kivájtuk, az üreget megsózzuk, megborsozzuk, tálalásig behűtjük.
2. A sertéssültet (sonkát), a főtt burgonyát, a kicsumázott (esetleg meghámozott) almát, az uborkát, a főtt tojást és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
3. A majonézt a mustárral meg a porcukorral ízesítjük, megborsozzuk, megsózzuk, a citromlevet belecsöpögtetjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.
4. A hússaláta kétharmadát a paradicsomokba töltjük, a többit tányérokra halmozzuk. A paradicsomokat ráültetjük, kalapjukat ráillesztjük.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 598 kcal