Hozzávalók:
6 szelet, egyenként kb. 14 dkg-os, kicsontozott sertéskaraj, só, őrölt fekete bors
a töltelékhez:
4 főtt tojás, maréknyi reszelt sajt, 4-5 evőkanálnyi apró kockákra vágott főtt füstölt hús, 1 kis csokor petrezselyem, 1-1 késhegynyi őrölt fekete bors és só, kb. 2 evőkanál tejföl
a bundázáshoz:
5-6 evőkanál finomliszt, 3 nagy tojás, 6-8 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj
1. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
2. A töltelékhez a főtt tojásokat villával összetörjük, a reszelt sajttal, a főtt füstölt hússal és a finomra aprított petrezselyemmel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a tejföllel lágyítjuk.
2. A tölteléket a karajszeletek egyik oldalára halmozzuk, majd a hús szabadon hagyott felét ráhajtjuk, széleit hústűvel összetűzzük.
3. A szokásos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban 8 perc alatt kisütjük, közben többször megforgatjuk. Végül papírszalvétára szedve leitatjuk.
4. Párolt rizzsel és könnyű salátával kínáljuk.
Jó tanács
– Borjúkarajt vagy pulyka- illetve csirkemellet is süthetünk ugyanígy.
– Ez a recept nagyszerű lehetőség a maradék húsvéti főtt tojás és sonka elhasználására.
4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag (köret nélkül): 542 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.