Tanyasi borda

Tanyasi borda
Hozzávalók:
6 dkg császárszalonna, 1 vöröshagyma, 10 dkg sertésmáj, 10 dkg csiperkegomba, 4 evőkanál főtt zöldborsó, só, csipetnyi őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 10 dkg marinált paprika, 60 dkg kicsontozott sertéskaraj, 4 evőkanál olaj (zsír is lehet)

1. A szalonnát apró kockákra, a megtisztított vöröshagymát cikkekre vágjuk. A májat kis kockákra aprítjuk, a megtisztított gombát fölszeleteljük.
2. A szalonnát egy serpenyőben kissé kiolvasztjuk, majd először a hagymával, azután a májjal meg a gombával pirítjuk tovább. 4-5 perc után beleszórjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a fölaprított petrezselyemmel, 2 percig főzzük, végül a kisujjnyi csíkokra metélt marinált paprikát is belekeverjük.
3. A karajt 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. Az olajban nagy lángon 4-5 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.
4. Tálaláskor a gombás-paprikás raguval leöntjük. Hasábburgonya és savanyúságok vagy fejes saláta illik hozzá köretnek.

Jó tanács
– Aki paleo étrendet tart, marinált paprika helyett friss piros húsú paprikával főzze, amit a borsóval együtt kever a raguhoz.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag (köret nélkül): 515 kcal • 47,0 g fehérje • 32,5 g zsír • 8,5 g szénhidrát • 3,1 g rost • 243 mg koleszterin