Sertéssült mézes rebarbarával

Sertéssült mézes rebarbarával
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy lapocka (inkább hosszúkás, mint dundi darab), 2-2 evőkanál mustár, méz és nem túl sós szójamártás, őrölt fekete bors, só, 50 dkg rebarbara, 2 dl zamatos fehérbor, 2 evőkanál méz

1. A sertéshúst a mustár, a méz meg a szójamártás keverékével bedörzsöljük, megborsozzuk, majd lefedve hűtőszekrényben 4-5 órán át pácoljuk.
2. Ezután lecsöpögtetve tepsibe tesszük, megsózzuk — hogy ebből mennyi kerüljön rá, az a szója sósságától függ, és nagy lánggal (220 ºC; légkeveréses sütőben 200 ºC) 20 percig sütjük. Ezt követően a lángot közepesre mérsékeljük (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) a húst megfordítjuk, egy kevés vizet öntünk alá, így sütjük további fél órán át.
3. A rebarbarát megtisztítjuk, kb. 1,5 centis darabokra vágjuk, a borral, a mézzel és a hús visszamaradó páclevével összekeverjük és a pecsenye köré szórjuk. Így sütjük további fél órán át, közben levével gyakorta meglocsoljuk, néha megfordítjuk, körülötte a rebarbarát többször átkeverjük.
4. Tálaláskor a húst a rostokra merőlegesen fölszeleteljük, a mézes rebarbarát köréhalmozzuk. Köretnek kukoricadarából készült puliszka illik hozzá.

5 főre
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + a hús pácolása
Egy adag (köret nélkül): 510 kcal