Sertésborda hentes módra – készült az OnLive© főzőiskola 42. adásában


Sertésborda hentes módra
Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 csapott kiskanál + fél mokkáskanál só, 6-8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg gépsonka, 15 dkg Bonduelle csemegeuborka, 1 mokkáskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál finomliszt, fél csokor petrezselyem, 4 evőkanál olaj

1. A húst 4 vagy 8 szeletre vágjuk, egyenként kissé kiverjük, megsózzuk és félretesszük.
2. A szalonnát apró csíkokra metéljük, és egy serpenyőben, kis lángon a zsírját kisütjük. Közben a sonkát és az uborkát ugyanígy fölcsíkozzuk. A szalonnán először a sonkát pirítjuk 2-3 percig, majd a liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, 3 deci vízzel fölöntjük. Az uborkát, és a paradicsompürét hozzáadjuk, megborsozzuk, fél mokkáskanál sóval ízesítjük. Épp csak 1 percig forraljuk, ezalatt a leve egy kicsit besűrűsödik. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.                                     3. A húst az olajon a közepesnél erősebb lánggal oldalanként 2 percig sütjük, lecsöpögtetjük. A sonkás-uborkás raguval leöntve tálaljuk. Sült burgonya és/vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.

Jó tanács
– Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú diétát tart, köret nélkül egye.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag (köret nélkül): 570 kcal • 47,0 g fehérje • 40,0 g zsír • 5,0 g szénhidrát • 0,0 g rost • 182 mg koleszterin
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.