Rántott sertésborda zöldséges paradicsommártással

Rántott sertésborda zöldséges paradicsommártással
Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj, só, 10-12 dkg finomliszt, 3 tojás, 12-15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj
a mártáshoz:
1-1 sárgarépa és vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 50 dkg paradicsom (konzerv egész paradicsom is lehet), só, őrölt fekete bors, bazsalikomlevél
a tetejére:
12 dkg pizza mozzarella sajt (a lé nélküli fajta)

1. A karajt 12 szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, majd hagyományos módon lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, és bő olajban megsütjük, lecsöpögtetjük.
2. A mártáshoz a sárgarépát meg a hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy megdaráljuk, majd az olajon megfuttatjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a darált zöldséghez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított bazsalikommal fűszerezzük, 3-4 perc alatt összefőzzük, és a felét egy tűzálló tál aljára öntjük. A rántott karajszeleteket rárakosgatjuk úgy, hogy a szeletek kissé takarják egymást, a maradék paradicsommártásal bevonjuk, végül a fölszeletelt sajtot ráfektetjük. Forró sütőbe toljuk annyi időre, amíg a sajt megolvad és kissé pirulni kezd rajta. Néhány percnyi pihentetés után, fölszeletelve tálaljuk. Köretnek sült burgonya illik hozzá.

6 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag (krumpli nélkül): 775 kcal

Italajánlat:
száraz fehérbor