Húsos karajtekercs

Húsos karajtekercs
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott sertéskaraj, só, 2 zsemle, 35 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg apróra vágott gomba (konzerv is lehet), őrölt fekete bors, 15 dkg trappista sajt
a bundázáshoz:
6 evőkanál finomliszt, 3 tojás, 10 dkg szezámmag, 10 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj

1. A húst 8 szeletre vágjuk, egyenként jó nagyra kiverjük, majd besózva félrerakjuk.
2. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és a hússal meg a tojásokkal jól összedolgozzuk. A hagymát finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk, a vége felé a fokhagymát is hozzáadjuk. A lecsöpögtetett gombávál együtt – ha friss gombával készítjük, akkor azt a hagymán pirítsuk meg kissé – a húsos masszával összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
5. A húsokra vékony sajszeleteket fektetünk, majd a húsos masszát kenegetve elosztjuk rajtuk. Egyenként szorosan fölgöngyöljük, a lisztben, a felvert tojásban meg a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsában megforgatjuk, sőt egy kicsit rá is nyomkodjuk.
6. Bő, nem túl forró olajban kb.10 perc alatt megsütjük. Fritőzben, 170 ºC-os olajban kb.12 perc a sütési ideje. Lecsöpögtetve, kissé ferdén fölszeletelve kínáljuk. Burgonyapüré vagy párolt rizs, és savanyúságok illenek köretnek hozzá.

8 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 694 kcal