Fűszeres húsrudacskák nyárson, hagymás babsalátával

Fűszeres húsrudacskák nyárson, hagymás
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús, 30 dkg darált marhahús, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál csípős paprikakrém (csípős Piros Arany vagy Erős Pista), fél mokkáskanál őrölt köménymag, fél kiskanál grillfűszerkeverék, 1 mokkáskanál só, fél fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj
a tálaláshoz: ketchup
a salátához: 2 közepes vöröshagyma, 1 kiskanál só, 60 dkg konzerv vörösbab, 3 dl víz, 3 dl 10%-os csemege ételecet, 1 evőkanál porcukor, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 evőkanál olaj

1. A kétféle darált húst egy tálba tesszük, megborsozzuk, a paprikakrémmel, a köménnyel, a grillfűszerkeverékkel és a sóval ízesítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zúzott fokhagymával együtt a húsos masszába keverjük. Négyfelé osztjuk, egyenként kb. 10 centis kis rudakká – kolbászkákká – formáljuk. 2 hurkapálcát kettétörünk, kissé beolajozzuk, és a húsba nyomkodjuk úgy, hogy csinos kis nyársak legyenek belőle, majd félretesszük.
2. A salátához való hagymákat megtisztítjuk, vékonyra fölkarikázzuk, gyűrűire szedjük és besózzuk. 10 percre félretesszük. A konzervbabot leszűrjük, a besózott hagymával együtt az ecettel, a porcukorral és a borssal fűszerezzük, a vízbe keverjük, az olajat belecsurgatjuk.
3. A hús sütése következik. A maradék olajat serpenyőben kissé megforrósítjuk, a húsrudacskákat belecsúsztatjuk, és többször megforgatva 8 percig sütjük. A babsalátával tálaljuk. Ketchupot külön kínálunk hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 678 kcal