Hozzávalók:
60 dkg csirkefelsőcombfilé
a páchoz:
1 tojásfehérje, 1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő, 2 evőkanál sötét szójaszósz, 1 kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors
a mártáshoz:
1-1 húsosabb zöld, piros és sárga színű kaliforniai paprika fele (25-30 dkg), 25-30 dkg konzervananász, 1 szál póréhagyma (12 dkg), 4 evőkanál kristálycukor, kb. 8 dl 100 %-os narancslé, 4 evőkanál sötét szójaszósz, 3-4 evőkanál ketchup, 1 csapott kiskanál só, fél kiskanál darált csilipaprika (Erős Pista is lehet), 2 púpozott evőkanál étkezési kukoricakeményítő, kb. 1,5 dl hideg víz, 2 evőkanál olaj
a tempura tésztához:
1 tojássárgája, 8-8 dkg finomliszt és étkezési keményítő, 1,5 dl jeges víz, fél kiskanál só, fél kiskanál sütőpor
a hús sütéséhez:
bő olaj
1. A felsőcombfilét kb. 2 centis kockákra vágjuk. A tojásfehérjét, a keményítőt és a szójaszószt hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, jól összekeverjük.
2. A mártáshoz a fél paprikákat és a lecsöpögtetett ananászt a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított pórét vékonyan fölkarikázzuk.
3. Az olajat serpenyőbe öntjük, majd nagy lángon a paprikát 4-5 percig pirítjuk benne. A pórét rászórjuk, kevergetve még 2 percig pirítjuk, majd a mártásalapba keverjük az ananásszal együtt.
4. A tempura tésztához a tojássárgáját a liszttel, a keményítővel és a jéghideg vízzel simára keverjük, kissé megsózzuk, a sütőport beleszórjuk.
5. A pácolt húsdarabokat a tempóra tésztába forgatjuk, és bő, forró olajban 6-7 perc alatt aranysárgára sütjük, közben párszor megforgatjuk, végül konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Ezután az édes savanyú mártásba forgatjuk, és párolt jázminrizs kíséretében tálaljuk.
Jó tanács
– Csirke- vagy pulykamellet, illetve borjúcombot vagy sertésszüzet is készíthetünk ugyanígy.
5 főre
Elkészítési idő: 35 perc + pácolás
Egy adag (rizs nélkül): 624 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.