Hozzávalók:
2 nagy (kb. 1 kg) sertésszűzpecsenye, 8-10 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna, 2-3 evőkanál olaj, fél kiskanál őrölt fekete bors, kb. fél kiskanál majoránna, só, kb. 1 púpozott evőkanál mustár, 1 kisebb vöröshagyma (lehet 1-2 kiskanál vöröshagymakrém is)
1. A szűzpecsenyék tetején húzódó vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst előszőr kisujjnyi vastag szeletekre, azután a szeleteket kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A szalonnát fele- akkora csíkokra vágjuk, mint a húst.
2. Az olajat egy széles lábasba vagy nagy serpenyőbe öntjük, a szalonnát rárakjuk, és kevergetve megpirítjuk. Ezután a pörcöt szűrőlapáttal kiszedjük belőle. Visszamaradó zsírjában, nagy lángon a húst pirítjuk kb. 10 percig, a vége felé megsózzuk. A mustárral és a lereszelt vöröshagymával ízesítjük, a pirított szalonnát hozzáadjuk, még 2-3 percig pirítjuk-pároljuk.
3. Párolt rizzsel, sült hasábkrumplival, és házi savanyúságokkal tálaljuk.
Megjegyzés
– Ez a fogás a keszthelyi Park étterem specialitása volt, receptjét egy itteni ismerős szakácsnő árulta el Gabinak.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 615 kcal