Hozzávalók:
20 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 maréknyi tisztított tökmag, 2 tojás, 1 dl olaj, 2,5 dl tej, 10 dkg trappista sajt
a forma kikenéséhez:
olaj
1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.
2. A tojást az olajjal és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt trappista sajttal összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC ; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.
12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 227 kcal